Utrecht laat Ajax-supporters toe

Utrecht laat Ajax-supporters toe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 23 december ontvangt Utrecht de rivalen uit Amsterdam, Ajax. Die wedstrijd leidde vorige keer tot onlusten, maar de Domstedelingen zijn nu tot het besluit gekomen dat ze uitsupporters zullen toelaten.

"Het had makkelijk geweest om Ajax-supporters te weren voor dit duel", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik op de website van Utrecht. "Maar, dan draaien we het om. Het is een klein deel van onze aanhang die ernstig over de schreef is gegaan bij het recente duel tussen FC Utrecht en Ajax in Stadion Galgenwaard. Zij hebben onze club in diskrediet gebracht. We moeten de schuldvraag bij onszelf leggen."

"Wij zijn, net als onze supporters, van mening dat voetbalwedstrijden met thuis- en uitpubliek gespeeld moeten worden. Emotie, strijd en actie op de tribunes hoort bij wedstrijden als deze. Het maakt de wedstrijden tussen FC Utrecht en Ajax tot unieke wedstrijden. Supporters van beide clubs kunnen een enorme meerwaarde zijn voor de sfeer en beleving van deze wedstrijden", meent de bestuurder.

"We moeten tijdens deze wedstrijd een nieuwe start maken als het gaat om supportersgedrag en uitstraling van publiek. We moeten een signaal afgeven naar het Nederlandse voetbal. We mogen het niet zover laten komen dat we over twee jaar over en weer geen supporters meer mogen meenemen."

"Daarnaast wordt extra beveiliging ingezet en wordt de cameratoezicht in het gehele stadion vergroot en verfijnd. Raddraaiers halen we uit de anonimiteit. Enerzijds door de genoemde zichtbare maatregelen, maar ook zeker door onzichtbare maatregelen", besluit Van Schaik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties