Boateng stapt van veld na racisme tijdens oefenmatch

Nicolas Delacourt
| 26 reacties
Boateng stapt van veld na racisme tijdens oefenmatch
Foto: © SC

Kevin-Prince Boateng is vandaag tijdens een oefenwedstrijd van AC Milan tegen het onbekende Pro Patria van het veld gestapt omdat hij racistisch bejegend werd. Ook zijn ploegmakkers steunden de aanvaller, want de hele ploeg van AC Milan de zocht na de feiten de kleedkamers op.

De vriendschappelijke wedstrijd was op dat moment 26 minuten aan de gang. Boateng kreeg de bal vlak voor de tribune waar de tifosi van Pro Patria zaten en werd uitgejouwd. Ook Muntari en Niang werden geviseerd. Milan-trainer Massimiliano Allegri is zeer teleurgesteld over het incident.

"We zijn teleurgesteld en verdrietig dat dit is gebeurd", aldus Allegri. "Milan speelt altijd met respect voor alle spelers. Dit soort onbeschaafde gebaren moet stoppen. Het spijt ons voor de mensen die zijn gekomen voor wat een mooie middag moest worden. We zullen terugkeren, maar we konden simpelweg geen ander besluit nemen. Ik hoop dat we hiermee een signaal geven."

Op Twitter laat ploeggenoot Urby Emanuelson zijn ongenoegen blijken over het incident. "Dat dit soort dingen anno 2013 nog kan gebeuren. Wat een schande!", schrijft hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties