Scholes op zijn hoede voor Liverpool

Nicolas Delacourt
| 9 reacties
Scholes op zijn hoede voor Liverpool
Foto: © SC

Liverpool is nog altijd de grootste rivaal van Manchester United. United-middenvelder Paul Scholes is van mening dat de recente opmars van Manchester City niets verandert aan de onderlinge strijd tussen de twee grootmachten uit Manchester en Liverpool.

Ondanks de sportieve terugval van Liverpool, samen met United het meest succesvol in de historie van het Engelse voetbal, zijn de onderlinge wedstrijden nog altijd om de vingers bij af te likken. Komend weekend ontvangt United Liverpool op Old Trafford. Het gat tussen beide teams in de Premier League: 21 punten in het voordeel van de thuisploeg.

"Ik denk dat Liverpool geruime tijd de grootste rivaal van United was en is. Liverpool heeft het misschien niet zo goed gedaan als ze gehoopt hadden de laatste jaren, dat zullen ze waarschijnlijk ook toegeven. Maar deze wedstrijd staat nog altijd bovenaan en daar zal 'ie altijd blijven staan", zegt Scholes in aanloop naar het treffen van komend weekend.

"Of Manchester City Liverpool voorbij is gestreefd als grootste rivaal? Ik weet het niet. Het zal City waarschijnlijk jaren kosten om te creëren wat Liverpool gedaan heeft. Historisch gezien is Liverpool onze grootste rivaal, dat zijn altijd de grootste wedstrijden met de beste atmosfeer. Maar ik weet zeker dat City in de buurt gaat komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties