Arsenal wint vlot van West Ham United

Christophe van den Boom

Arsenal heeft woensdag overtuigend gewonnen van West Ham. Het werd 5-1. De Gunners toonden vooral na de rust hun heerschappij op het veld en vier van de vijf doelpunten vielen dan ook in de tweede helft.

Nochtans begonnen de Hammers het beste aan de wedstrijd. Een corner kwam voor de voeten van Jack Collison, die stevig uithaalde en na twintig minuten de 0-1 op het bord plaatste. Niet veel later schoot Lukas Podolski aan de overkant de gelijkmaker tegen de netten.

Na de rust toonde Arsenal wie de baas was. Walcott bezorgde een voorzet tot bij Giroud en die maakte er 2-1 van. De voorsprong was een feit en nu was het een kwestie van die uit te bouwen. Dat lukte, en hoe! In vijf minuten tijd scoorden de Gunners maar liefst drie keer. Eerst bood Podolski Santi Cazorla een niet te missen doelpunt aan en twee minuten later liet diezelfde Duitser Walcott scoren.

De 4-1 was een feit en dat was nog niet genoeg voor de thuisploeg. Met nog een halfuur te gaan, zette Giroud de 5-1 eindcijfers op het bord.

Zware blessure

West Ham kampte ook met een zware blessure van invaller Danny Potts. De verdediger werd verkeerd geraakt na een onschuldige tackle van Bacary Sagna en bleef liggen. De hulpdiensten kwamen het veld opgestormd met een zuurstofmasker en een nekbrace. De wedstrijd werd pas twaalf minuten later aangevat.