Zware klus voor Belgen in zestiende finales Europa League

Thomas Eeckhout
| 1 reacties
Zware klus voor Belgen in zestiende finales Europa League
Foto: © SC

Vanavond worden de heenwedstrijden van de zestiende finales van de Europa League gespeeld met daarin een hele hoop Belgen. Enkele van onze landgenoten staan voor een zware klus.

Door Thomas Eeckhout

De Belgen

Zenit-Liverpool

Axel Witsel en Nicolas Lombaerts ontvangen met Zenit Sint-Petersburg het Liverpool van Luis Suarez en Steven Gerrard. Beide teams hebben het moeilijk in de eigen competitie en willen dus Europees succes behalen. Zenit staat derde op vijf punten van leider CSKA Moskou terwijl Liverpool op een teleurstellende negende plaats staat in de Premier League. The Reds staan op één punt van Europees voetbal, maar blijven wisselvallig presteren, waardoor de troepen van Brendan Rodgers op Europees vlak hun seizoen moeten proberen te redden. 

Tottenham-Lyon

Tottenham-Belgen Moussa Dembélé en Jan Vertonghen staan tegenover Olympique Lyon. Beide ploegen staan er in de eigen competitie goed voor. Lyon staat tweede na PSG en Tottenham heeft met een vierde plaats voorlopig een Champions Leagueticket vast. Deze wedstrijd zou wel eens een echt spektakelstuk kunnen worden. Lyon kan Europees altijd ietsje meer, terwijl Tottenham beroep kan doen op een Garreth Bale in bloedvorm. De Welshman scoorde in de laatste drie Premier League-wedstrijden vier keer en lijkt momenteel onstuitbaar.

Ajax-Steaua Boekarest

Ajax ontvangt met Steaua Boekarest een Europese grootheid uit het verleden. De Roemenen zijn een eerste hindernis voor het Ajax van Toby Alderweireld in de aanloop naar een groter doel. Ajax wil zo ver mogelijk raken in deze Europa League. Enerzijds is het de enige Nederlandse club die nog Europees actief is, anderzijds wil Ajax maar al te graag de finale halen die in de eigen AmsterdamArena gespeeld wordt. Toby Alderweireld liet al optekenen dat de finale een droom is voor de spelersgroep maar dat het nog niet in de hoofden meespeelt.

Atletico Madrid-Roebin Kazan

Het Atletico Madrid van Thibaut Courtois ontvangt de Russische nummer vier Roebin Kazan. Atletico Madrid, dat een droomseizoe beleeft met een voorlopige tweede plaats in de Primera Division, wil maar al te graag voor een tweede keer op rij de Europa League winnen. Toch passen ze maar beter op van de Russen, die in de transferperiode flink uithaalden door de Franse international Yann M'Vila binnen te halen.

Anzji-Hannover

Anzji ontvangt het Hannover van ex-Standardverderdiger Sébastien Pocognoli. Hij zal tijdens de wedstrijd met Mbark Boussoufa en Mehdi Carcela mogelijks enkele oude bekenden tegenkomen. Anzji is favoriet, het staat tweede in Rusland en wil maar al te graag de Europa League meenemen naar Dagestan.

Sparta Praag-Chelsea

Chelsea moet na de uitschakeling in de Champions League, als titelverdediger, in Praag op zoek naar Europees eerherstel. De Londense club kan daarbij rekenen op Eden Hazard, die na zijn schorsing terug op niveau lijkt te komen. De kleine Belg scoorde vorige week zowel voor de Rode duivels als voor Chelsea en lijkt klaar voor een glansrol in Europa.

Borussia Mönchengladbach-Lazio

Deze wedstrijd had een Belgisch duel kunnen worden, ware het niet dat beide landgenoten waarschijnlijk niet zullen spelen. Filip Daems is voor het eerst sinds lang geen certitude meer in de Duitse defensie, terwijl Luis Pedro Cavanda naar de B-kern verwezen werd wegens contractperikelen.

Naast deze wedstrijden springt de wedstrijd tussen Leverkusen en Benfica het meest in het oog. Lever-kusen staat derde in de Bundesliga, Benfica staat samen met Porto aan kop in Portugal.

Andere wedstrijden

Basel-Dnipropetrovsk

Napoli-Pilzen

Newcastle-Metalist Charkov

Dinamo Kiev-Bordeaux

Levante-Olympiakos

Inter Milaan-Cluj

BATE Borisov-Fenerbahçe 

Stuttgart-Racing Genk

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties