Gary Neville: "Terug focussen op eigen jeugd"

Dries Van den Bergh
| 3 reacties
Gary Neville: "Terug focussen op eigen jeugd"
Foto: © SC

Oud-voetballer Gary Neville denkt dat steeds minder Britse spelers in de Premier League gaan voetballen als er niet ingegrepen wordt. De ex-speler van van Manchester United vindt dat er terug meer nadruk moet gelegd worden op het jeugdniveau in Engeland.

Bijna 65 procent van de Premiere League-spelers komt uit het buitenland. Volgens Neville is het enkel dankzij het werk van duizenden vrijwilligers dat er nog binnenlands talent komt bovendrijven. “In de media kijken we enkel naar het volgende schandaal, de volgende topwedstrijd of de volgende transfer. Maar zonder die vrijwilligers gaat het nergens heen. Het aantal Britse spelers in de Premier League neemt af en dat moeten we voorkomen. We moeten binnenlandse spelers meer kansen geven.”

Gary Neville speelde als kind bij jeugdclub Bury Juniors FC, en vindt dat één van de belangrijkste periodes uit zijn ontwikkeling tot stervoetballer. “Voetballers groeien niet aan de bomen, ze worden gekweekt bij clubs als Bury Juniors. Daar leer je echt je vak. Ik leerde er over competitiviteit, sport, winnen en omgaan met verlies en teleurstelling. Als mensen aan voetbal denken, denken ze enkel aan de Premier League en de Champions League. De jeugdclubs, daar vinden ze niks aan. Maar ook daar gelden dezelfde regels. Als je slecht speelt of een reuzekans mist, dan pieker je daar heel de week over. En voor kinderen is dit nog moeilijker, want ze hebben niet dezelfde levenservaring als professionele voetballers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties