Chelsea onderuit, maar wel naar halve finales

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Chelsea onderuit, maar wel naar halve finales
Foto: © SC

Chelsea heeft zijn terugwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League verloren. Het ging op bezoek bij het Russische Rubin Kazan onderuit met 3- 2. De Engelsen plaatsen zich, omdat ze thuis wonnen met 3-1.

Vroeg doelpunt Torres

De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor The Blues. Al na vier minuten opende Fernando Torres de score. Ook vorige week was de Spanjaard al twee keer aan het kanon tegen Kazan. Chelsea-coach Rafa Benitez liet wel enkele sterkhouders rusten en het niveau zakte snel na het openingsdoelpunt.

Meteen na de pauze trokken de Russen de stand opnieuw in evenwicht. Ivan Marcano zorgde voor de gelijkmaker en hernieuwde moed bij Rubin Kazan. Nog geen vijf minuten later nam Victor Moses de hoop echter helemaal weg. De Nigeriaan maakte er 1-2 van en deed de boeken dicht voor Kazan. De Russen moesten nu nog vier keer scoren voor kwalificatie, een onmogelijke opdracht.

Geen mirakel voor Kazan

Maar Kazan vocht terug. Het team dat eerder ook al Atlético uitschakelde wou de eigen aanhang absoluut nog wat gunnen, en slaagde ook in zijn opzet. Op het uur tekende Gökdeniz Karadeniz voor de gelijkmaker en drie minuten later zette Natcho een strafschop om: 3-2.

Bij 3-2 bleef het uiteindelijk ook, geen mirakel dus voor Rubin Kazan. Chelsea plaatst zich zonder zijn sterkhouders voor de halve finales van de Europa League. Juan Mata en Eden Hazard bleven negentig minuten lang op de bank bij The Blues.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties