Fenerbache boekt een belangrijke 1-0 zege

Bjorn De Cock
| 10 reacties

Fenerbahce boekt een belangrijke 1-0 zege tegen Benfica. Het belangrijkste was om geen doelpunt te incasseren en dat is gelukt. Benfica staat voor een lastige terugwedstrijd.

Fenerbahce en Benfica zijn twee ploegen die graag aanvallend voetbal op de mat brengen. Deze partij beloofde dus een leuke wedstrijd te worden tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn. Fenerbahce weet dat het maar best kan winnen aangezien Benfica een enorme sterke thuisreputatie heeft dit seizoen.

Benfica kwam het snelst uit de startblokken en drong Fenerbahce in de beginfase terug tot op hun eigen helft. Benfica echter kon die druk niet omzetten in een doelpunt. Fenerbache herstelde het evenwicht en waarschuwde Benfica met een kopbal op de deklat.

Benfica was even van slag en hapte naar adem. Het venijn zat hem in de staart in de eerste helft. Benfica kwam terug boven water en probeerde Fenerbahce terug te dringen. Het was echter de thuisploeg die voor het grootste gevaar zorgde. Ola John haalde Gokhan Gonul neer in de zestien waardoor Fenerbahce een penalty kreeg. Cristian schoot echter op de paal waardoor de eerste helft eindigde op 0-0.

Het doelhout krijgt het hard te verduren in Turkije

Fenerbahce kwam sterk uit de kleedkamers en Kuyt schoot bijna raak maar het doelhout belette hem het scoren. Niet veel later was het Gaitan van Benfica zijn beurt om het doelhout te testen. De aanvaller die in de rust Aimar verving raakte de paal.

Het is vooral Fenerbache die druk naar voren zet en dat werd uiteindelijk beloond met een doelpunt. Na een hoekschop kon Egemen Korkmaz via de paal binnenkoppen. Het bleef 1-0 in het voordeel van Fenerbahce waardoor Benfica werk voor de boeg heeft wil het de finale nog halen.