Officieel: Moyes nieuwe coach Manchester United

Timothy Collard
Timothy Collard
| 30 reacties
Officieel: Moyes nieuwe coach Manchester United
Foto: © SC

Manchester United heeft, een dag nadat Sir Alex Ferguson zijn pensioen aankondigde, een nieuwe manager aangesteld. David Moyes neemt het roer over op Old Trafford vanaf 1 juli en tekende een contract van zes jaar.

De nieuwe manager heeft dus niet bepaald lang op zich laten wachten. Met David Moyes kiest United voor de meest voor de hand liggende keuze. Moyes is net als Ferguson een Schot, heeft al ervaring in de Premier League en maakte van Everton een stabiele subtopper.

Het is op aanraden van Sir Alex dat Manchester United Moyes binnenhaalde, zo meldt de Engelse kampioen op zijn officiële webpagina. Fergie zelf nam ook even het woord om over zijn opvolger te praten.

“Toen we de kandidaten bespraken die in aanmerking kwamen, waren we het er unaniem over eens dat David Moyes een ideale keuze zou zijn. Ik bewonder zijn werk al sinds lang en in 1998 wilde ik hem zelfs naar hier halen als mijn assistent”, aldus Ferguson. “Er bestaat geen twijfel over dat hij kwaliteiten bezit die we verwachten van een manager bij deze club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties