Sporting wint nog eens, Braga ziet derde plaats wegglippen

Sporting Lissabon kon tegen Olhanense nog eens winnen. Het werd uiteindelijk 1-0. Hierdoor komt de ex-club van Frankie Vercauteren op de zevende plaats te staan naast Rio Ave in de competitie. Braga verloor thuis en ziet Pacos de Ferreira verder uitlopen.

Sporting beleeft dit jaar een rampseizoen. De topclub speelt normaal gezien mee voor de titel, maar zelfs Europees voetbal is nu al moeilijk. Ook tegen Olhanense had Sporting het moeilijk. In de 73ste minuut scoorde Capel het verlossende doelpunt. Door het verlies blijft Olhanense in de degradatiezone vertoeven.

Braga – Nacional

Braga deed geen goede zaak met het oog op de derde plaats. Het verloor thuis met 1-3 van Nacional. Ondanks het zware verlies kwam de thuisploeg na ruim een uur wel op voorsprong, Hugo Viana scoorde de 1-0.

Braga leek lange tijd ook af te stevenen op een overwinning maar in drie minuten keerde het tij helemaal. Na 77 minuten maakte Keita de gelijkmaker waarna Aurélio en Mateus ook ieder binnen de twee minuten nog konden scoren. Braga heeft momenteel al vijf punten minder dan de derde in stand Pacos de Ferreira.

Académica – Pacos de Ferreira

De bezoekende ploeg kon het puntenverlies van Braga niet volledig benutten. In een vrij rustige wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1. Pacos de Ferreira kwam na 55 minuten op voorsprong dankzij een goal van Manuel José, maar ruim een kwartier later maakte Edinho er via een strafschop 1-1 van. De bezoekers blijven op de derde plaats in de competitie staan.