Wilmots: "Iedereen op topniveau krijgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Wilmots: "Iedereen op topniveau krijgen"
Foto: © SC

De Rode Duivels bereiden zich momenteel in de Verenigde Staten voor op het WK-kwalificatieduel tegen Servië. "Het is de bedoeling om iedereen top te krijgen", verklaarde Marc Wilmots.

België bereidt zich op een thuiswedstrijd voor aan de andere kant van de wereld. Op die manier wil de selectieheer inschatten hoe de groep reageert op een langdurig trainingskamp. Vooralsnog enkel lachende gezichten bij Vincent Kompany en co.

Donderdag staat er bovendien nog een oefenwedstrijd op het programma tegen de Verenigde Staten. Voor Wilmots is het resultaat echter bijzaak. Vooral de wedstrijd tegen Servië van enkele dagen later is van belang. “Het is de bedoeling om iedereen op topniveau te krijgen”, aldus de bondscoach op Sporza. “Zo’n oefenpartij is ook de ideale gelegenheid om onder andere de defensieve automatismen op scherp te zetten.”

Wilmots kijkt met een positief gevoel terug op de eerste vier dagen over de grote plas. “De eerste twee dagen hebben we de groep bewust afgeschermd. Daarna waren de trainingen toegankelijk voor pers en supporters”, verklaart de baas. “Het waren vier perfecte dagen. We hebben uitstekend getraind en er was voldoende ruimte om de lokale cultuur op te snuiven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties