Benteke: "Vroeger zat ik in een hoekje"

Fabian Morren
| 10 reacties
Benteke: "Vroeger zat ik in een hoekje"
Foto: © SC

Christian Benteke scoorde in Cleveland tegen de VS opnieuw twee keer. De spits heeft vertrouwen te koop en dat zie je aan zijn manier van spelen. "Ik voetbal effectief met veel vertrouwen", zegt hij.

"Dat vertrouwen krijg je als je veel scoort voor je club, maar het heeft ook met mezelf te maken", vertelt Benteke in Het Laatste Nieuws. "Vroeger zat ik meer in mijn hoekje, nu beweeg ik me meer in de groep en probeer ik meer open te zijn."

"Maar ik voel ook wel dat de andere spelers nu anders tegen me aankijken dan voordien", vervolgt de spits van Aston Villa. "Toen was ik nog die jongen van Genk - met alle respect voor die club. Voor de gasten die in de Premier League speelden, was ik een speler van een kleine club. Nu ik het zelf goed doe in de Premier League, voel ik dat ze anders tegen me aan kijken. Met meer respect ook."

Benteke scoorde dit seizoen liefst negentien keer in de Premier League. Hij maakte vorig jaar in september de overstap van RC Genk naar Aston Villa. Intussen zou Atlético Madrid nadrukkelijk aan zijn mouw trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties