Interview Wilmots: "Geen garantie op succes"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 66 reacties
Wilmots: "Geen garantie op succes"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots stoomt zijn troepen klaar voor de wedstrijd tegen Servië. Ook de fandag kadert immers in dat plan. "Zo'n ontmoeting met de fans is geen verplichting, maar zorgt voor plezier."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels trainen opnieuw op Belgische bodem.  Onze nationale voetbaltrots bereidt zich immers voor op het duel tegen Servië. Marc Wilmots blikt tevreden terug op de Amerikaanse stage, maar wil vooral naar de toekomst kijken.

“We hebben een goed oefenkamp achter de rug, maar dat is geen garantie op succes”, waarschuwt de selectieheer voor een teveel aan zelfvertrouwen. “Maar het kadert natuurlijk in het stijgende professionalisme. De jetlag? Ik heb nog geen enkele speler gezien die moe is.”

"We hebben van Arsenal de toestemming gekregen om Vermaelen in België te verzorgen. We volgen de situatie dagelijks op. Dat geldt trouwens ook voor Eden Hazard"

In vergelijking met de stage over de plas ontbraken Thomas Vermaelen en Daniël Van Buyten op de eerste training van onze landgenoten op Brusselse grond. “Thomas kampt met een blessure. Het lijkt echter niet heel erg en we volgen zijn situatie dagelijks op. We hebben van Arsenal de toestemming gekregen om hem in België te verzorgen. Dat geldt trouwens ook voor Eden Hazard.”

Daniël Van Buyten speelde, en won, gisterenavond dan weer de Duitse bekerfinale. Thomas Kaminski en Maxime Lestienne mogen de wedstrijd tegen de Serviërs dan weer vanuit de luie zetel volgen. Maandag sluit Thibaut Courtois nog aan bij de groep.

“Het is vooral jammer voor Vermaelen dat hij net nu met een blessure kampt”, gaat Wilmots verder. “Maar ik ben er zeker van dat hij sterker dan ooit zal terugkomen. Of hij speelt als hij fit geraakt? Vincent Kompany heeft destijds ook acht weken aan de kant gestaan, maar ik posteerde hem meteen in mijn ploeg.”

"Zo'n fandag is een mooi initiatief. Ik ben dat ook gewoon van bij Schalke 04. Zo'n ontmoeting met de fans is geen verplichting, maar zorgt voor plezier"

Vandaag organiseert de Belgische voetbalbond voor de eerste keer een fandag rond de nationale ploeg. Is zo’n circus wel een goed idee in de aanloop naar een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd? “Ik vind het een positief initiatief”, is de bondscoach duidelijk. “Bovendien zijn er nog vijf dagen te gaan tot de wedstrijd. Ik ben dergelijke evenementen bovendien gewoon van mijn periode bij Schalke 04. Zo’n ontmoeting met de fans is geen verplichting, maar zorgt voor plezier.”

De komende dagen trainen de Rode Duivels in de Cristal Arena van KRC Genk. Voor Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Jelle Vossen en Christian Benteke een terugkeer naar de bakermat. “We waren op zoek naar een goed veld en een goede omkadering en dat vonden we in Genk”, besluit Wilmots. “Ik ben dan ook bij dat de club ervoor zorgt dat we ons kunnen voorbereiden in hun infrastructuur. Bovendien hou ik geen gesloten trainingen. Iedereen is welkom.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties