KFCO Beerschot Wilrijk neemt vliegende start

KFCO Beerschot Wilrijk neemt vliegende start
Foto: © SC

De abonnementenverkoop van de nieuwe fusieclub KFCO Beerschot Wilrijk loopt als een trein. Zondag had de nieuwe club al 1700 abonnementen verkocht. De ploeg lijkt daarmee de capaciteit van het Wilrijkse stadion te gaan overstijgen. Het Kiel lijkt dus weer in beeld te komen.

Het verschil met vorig seizoen is frappant. Toen had Wilrijk in eerste provinciale slechts gemiddeld 60 betalenden op zijn wedstrijden. Vrijdagavond waren er al duizend aanvragen voor een abonnement binnen en tijdens het weekend liep dat op naar 1.700. Het maximum aantal dat Wilrijk kan huisvesten is 2.000 en dus hoopt men dat de fusieclub naar het Kiel mag uitwijken om zijn thuismatchen te spelen.

Ondertussen heeft ook Jos Verhaegen, ex-voorzitter van Beerschot en tegenwoordig actief bij Antwerp, zich in de debatten gemoeid. Verhaegen heeft een bod gedaan op de concessie van het Kiel om er met Antwerp te spelen terwijl er verbouwingen aan de Bosuil bezig zouden zijn. Iets wat heel gevoelig zou liggen bij de Beerschot-supporters. Maar burgemeester Bart De Wever lijkt niet geneigd daarin mee te gaan: "Het Olympisch Stadion is heilige grond van de Beerschot-aanhang en daar ga ik dus niet aankomen", zei hij op ATV.

Nochtans zijn de kosten voor het gebruik van het stadion niet min. Per seizoen zou het ongeveer 300.000 euro kosten om het veld en de infrastructuur te onderhouden. Toch doet de club een oproep aan de supporters om zoveel mogelijk abonnenmenten te kopen waardoor er misschien toch op het Kiel gespeeld mag worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties