Interview Wilmots: "Met de voetjes op de grond blijven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Wilmots: "Met de voetjes op de grond blijven"
Foto: © SC

De Rode Duivels vechten vrijdag een robbertje uit met Servië. Marc Wilmots is echter op zijn hoede voor het overdreven optimisme. "Voor hetzelfde geld zit ik binnen drie maanden niet meer op deze stoel", is de selectieheer profetisch.

De massale publieke belangstelling voor de fandag en de open trainingen van de nationale ploeg hebben voor een ware feestsfeer gezorgd onder de Belgische voetbalfans. Wilmots ziet het graag gebeuren, maar waarschuwt voor overschatting.

Zelfs Vincent Kompany liet zich meedrijven met het rood-geel-zwarte enthousiasme en liet optekenen dat België in 2016 voor een Europese titel moet gaan. “Het is een goed teken dat de spelers ambitie tonen. Die winnaarsmentaliteit is belangrijk en we hebben geen schrik voor onze tegenstanders. Maar ik denk dat het vooral zaak is om rustig te blijven. We staan immers nog nergens.”

"Een drama als we ons niet plaatsen voor het WK? In mijn ogen is een ziek kind een drama en is voetbal maar een spelletje"

“Ik lees en hoor overal dat het een drama zou zijn als we ons niet plaatsen voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in Brazilië”, doceert Wilmots. “Ik stel me daar toch enkele vragen bij. In mijn ogen is een ziek kind een drama en is voetbal maar een spelletje.”

De selectieheer wil het parcours wedstrijd per wedstrijd aanpakken, te beginnen met de clash tegen Servië van aanstaande vrijdag. “Ik ben geen dromer, maar een realist. Ik heb heel veel respect voor onze tegenstander en ik stel vast dat er vrijdag sowieso geen beslissing zal vallen. Winst of verlies beslist niet over kwalificatie voor het WK.”

"In het voetbal kan het allemaal heel snel gaan. Voor hetzelfde geld zit ik binnen drie maanden niet meer op deze stoel"

“In het voetbal kan het allemaal heel snel gaan”, gaat de bondscoach onverstoord verder. “Voor hetzelfde geld zit ik binnen drie maanden niet meer op deze stoel. Kijk maar naar de prestaties van de Verenigde Staten. Dat team verliest tegen ons, maar wint enkele dagen later wel van Duitsland. Ik wil maar aantonen dat we nu met de voetjes op de grond moeten blijven.”

Toch beseft ook Wilmots dat de Rode Duivels voor een ware hype hebben gezorgd. “Het doet me plezier dat mensen opnieuw met trots een truitje van België dragen. Die identificatie met de fans is heel belangrijk. Nu komt het erop aan dat we het vertrouwen niet beschamen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties