Van Buyten onder de indruk van Guardiola

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Van Buyten onder de indruk van Guardiola
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel Van Buyten verlengde bij Bayern en zal dit seizoen samenwerken met Pep Guardiola. De Spanjaard won alles wat er te winnen valt bij Barcelona en krijgt nu de taak om dat bij Bayeren te herhalen. Vorig jaar schoot Jupp Heynckes daar immers ook alle hoofdvogels af.

Volgens Van Buyten let Guardiola erg op details. "Hij wil de zaken die vorig seizoen niet top waren verbeteren en ons bewust maken van onze minder sterke punten. We werken dan ook heel hard en ik denk dat we dit seizoen nog sterker gaan zijn. Die kleine details zorgen er immers voor dat iedereen nog een paar procenten sterker wordt en dat kan ons alleen maar ten goede komen", aldus de verdediger aan Het Nieuwsblad.

Ook de communicatie loopt vlot met de nieuwe coach. "Hij praat enorm veel met ons, zowel individueel als in groep. Hij wil zijn team tot in de puntjes leren kennen en zoekt ons vaak op. Ik heb hem ook al individueel gesproken en ik was best wel onder de indruk van zijn visie."

Van Buyten geeft ook aan dat Guardiola zijn spelers beter kan maken. '"Hij maakt ons scherper en doet ons beseffen dat we nog beter kunnen, ook al hebben we vorig jaar alles gewonnen. Als een team geen ziel meer heeft, dan kan het alleen maar slechter worden. Guardiola brengt ons echter naar nieuwe hoogtes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties