De grootste talenten uit de Eredivisie

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
De grootste talenten uit de Eredivisie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond trekt ook de Eredivisie zich opnieuw op gang. Verschillende kleppers ruilden de Nederlandse competitie in voor een hoger aanschreven competitie, maar dat opent ook deuren voor de jonge talenten.

Door Timothy Collard
 
Voetbalkrant.com maakte een team met jonkies dat absoluut in de gaten moet gehouden worden. Net als bij het jongerenelftal uit de Jupiler Pro League kwamen heel wat spelers in aanmerking. Er werd echter gekozen voor spelers die weinig ervaring hebben in de Eredivisie en voor het seizoen van hun absolute doorbraak staan.
 
Spelers als Christian Eriksen, Adam Maher, Tony Vilhena, Bruno Martins Indi zijn misschien wel de grootste talenten, maar werden niet opgenomen in het elftal omdat ze ons vorig seizoen al wisten te overtuigen van hun kunnen.
 
PSV spant de kroon in onderstaand elftal met maar liefst vier spelers. Niet onlogisch, want onder leiding van coach Phillip Cocu kiest de Lampenclub helemaal voor de jeugd. Ajax en Feyenoord leveren ieder twee spelers af.
 
De uiteindelijke selectie

Doelman

Jeroen Zoet (PSV): Deze keeper werd de voorbije twee seizoenen uitgeleend aan RKC en was daar titularis. Deze zomer achtte PSV de tijd rijp om Zoet terug te halen naar Eindhoven. Hij gaat er de concurrentiestrijd aan met Przemyslav Tyton en lijkt op dit moment eerste keuze te zijn.

Centrale verdedigers

Jeffrey Bruma (PSV): Door al het aanvallende geweld in de Eredivisie kozen we voor een driemans-verdediging. Eerste van drie centrumverdedigers is Jeffrey Bruma. Het jeugdproduct van Feyenoord verkaste in 2007 naar Chelsea, dat hem de afgelopen jaren uitleende aan Leicester en Hamburg. PSV betaalde tussen de twee en drie miljoen euro, maar de Blues kunnen Bruma terughalen voor vijf miljoen euro.

Karim Rekik (PSV): Nog een jeugdproduct van Feyenoord dat vandaag de dag in Eindhoven speelt. Rekik is eigendom van Manchester City en speelt het komende jaar op huurbasis voor PSV. Amper zeventien jaar oud, maar dat merk je niet als je hem aan het werk ziet. Doet door zijn imposante voorkomen nu soms al denken aan Thiago Silva, al moet de Nederlander natuurlijk nog alles bewijzen.

Terence Kongolo (Feyenoord): Nog een verdediger die in zijn jeugd bij de Rotterdammers speelde. Kongolo bleef Feyenoord trouw en staat, in navolging van onder andere Martins Indi en De Vrij, dicht bij zijn grote doorbraak. Speelde tot op heden zes duels in de Eredivisie.

Centrale middenvelders

Seydina Diarra (NEC): Speelde sinds zijn zesde voor Anderlecht, maar slaagde er niet in de paars-witte hoofdmacht te bereiken. Besliste deze zomer dan ook om te vertrekken en zijn carrière verder te zetten in Nederland. Ook Zulte Waregem zag wel wat in de Senegalese Belg, die uiteindelijk voor NEC Nijmegen koos.

Kyle Ebicilio (Twente): John van den Brom had deze middenvelder maar wat graag naar Anderlecht gehaald. Ebecilio had geen uitzicht op een doorbraak bij Arsenal en verkoos FC Twente boven Anderlecht. De Nederlander is polyvalent en kan op meerdere posities uit de voeten.

Magnus Wolff Eikrem (Heerenveen): Creatieve middenvelder die net niet goed genoeg werd bevonden door Manchester United. Hij keerde terug naar zijn geboorteland bij Molde FK, om er onder coach Ole Gunnar Solskjaer uit te groeien tot één van de absolute sterkhouders. Eikrem heeft kunnen rijpen en zou bij Heerenveen wel eens dé revelatie kunnen worden.

Flankaanvallers

Anass Achahbar (Feyenoord): Snelle en doelgerichte flankspeler die ook als centrumspits uit de voeten kan. Was met Nederland onlangs nog actief op het EK U19 en scoorde daar drie doelpunten in evenveel wedstrijden. Zou komend seizoen wel eens hoge ogen kunnen gooien bij de Rotterdammers.

Zakari Bakkali (PSV): De Marokkaanse Belg speelde de achterhoede van Zulte Waregem af en toe helemaal op een hoopje afgelopen dinsdag. De dribbelvaardige Bakkali staat te boek als een echt toptalent en hij zal er alles aan doen om dat komend seizoen te laten zien.

Aanvallers

Bojan Krkic (Ajax): De meest opmerkelijke transfer van het tussenseizoen in Nederland. Bojan heeft natuurlijk al ervaring op het hoogste niveau, dat is niet onlogisch als je op zeventiende debuteert bij Barcelona. Maar toch, de Spaanse pocketspits slaagde er nooit helemaal in om het etiket van ‘eeuwige belofte’ van zich af te spelen. Hij zet nu bewust een stap terug om te kunnen schitteren bij Ajax en zijn criticasters de mond te snoeren.

Viktor Fischer (Ajax): Bojan krijgt in de aanval het gezelschap van zijn ploegmaat Fischer bij Ajax. De Deense aanvaller stak afgelopen seizoen al eens de neus aan het venster in de Amsterdam ArenA en moet dit seizoen bevestigen. De Deen is enorm gretig en weet de weg naar doel blindelings te vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties