Analyse Opnieuw gevecht tussen Real en Barça in Spanje?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Opnieuw gevecht tussen Real en Barça in Spanje?
Foto: © SC

Dit weekend beginnen twee van de grootste competities aan het seizoen. Lees hier alles over het nieuwe seizoen in de Primera Division. De Premier League belichten we later op de dag.

Door Sander De Graeve

Los favoritos

Het titeldebat in Spanje wordt er opnieuw één tussen Real Madrid en FC Barcelona. Daar durven we zelfs onder een ladder met een zwarte kat in de hand ons hele hebben en houden op verwedden. FC Barcelona en Real Madrid gaan voor plaats één in Spanje. Indien Gareth Bale eindelijk de koffers richting Madrid pakt, hebben ze er ook allebei een wereldster bij. Neymar maakte alvast een goede indruk bij Barcelona. Een extra centrale verdediger wel nog een must voor Blaugrana, anders kan de kroon wel eens richting de Koninklijke gaan dit seizoen.

Europees gevecht

Vorig seizoen gingen Atlético Madrid en, enigszins verrassend, Real Sociedad lopen met de twee dure Champions League-tickets na de twee grootmachten. Allebei de ploegen verwachten we opnieuw in het debat voor het kampioenenbal. Het team van Courtois zwaaide dan Radamel Falcao uit, maar haalde David Villa binnen als vervanger. Volgens ons zit er in de rechter van Villa, naast nog twee goede jaren, ook heel wat frustratie. Sociedad kon dan weer de kern grotendeels samenhouden. Vooral de aanvallende weelde is er groot. Met Vela, Griezmann en Agirretxe telt het drie jonge aanvallers met een neus voor goals.

Onder Atlético en Real Sociedad dromen nog wat clubs van minstens de Europa League of misschien zelfs de Champions League. Van die ploegen lijken Sevilla en Athletic Bilbao de beste papieren te hebben. Beide ploegen zagen een vlot scorende spits vertrekken, respectievelijk Negredo en Llorente, maar kochten ook goed in. Valencia hing vorig seizoen te veel af van de productie van Soldado. Er zal een goede vervanger gevonden moeten worden, anders is het hoogst haalbare de Europa League. Real Betis en Rayo Vallecano sluiten de rij en mogen een kleine hoop op Europees voetbal koesteren.

Grijze muizen

In het midden van de tabel gaan we, naast enkele vaste waarden als Levante, Getafe en Valladolid, twee nieuwe namen zien. Bij de vroegere hoogvlieger Malaga is coach Pellegrini weg en blijven de financiële problemen aanhouden. Zelfs een Europese ban was hun deel, waardoor ze een stap terug zullen zetten. Villarreal komt dan weer opnieuw op het hoogste niveau na de promotie uit tweede klasse. We zien ze niet als degradatiekandidaat, de ploeg van onder meer Jérémy Perbet moet zich probleemloos kunnen redden.

Zij krijgen het moeilijk

Onderaan zien we zes kandidaten voor drie degradatieplaatsen. Daarbij zien we vooral nieuwkomers Elche en Almeria het heel erg moeilijk krijgen. Osasuna en Granada dichten we iets meer kans toe, al maakte de coach van die laatste zich al grote zorgen na een slechte voorbereiding. Ook mirakelploeg Espanyol Barcelona, vorig jaar toch nog gered na een abominabel begin, gaat het niet makkelijk hebben na het vertrek van absolute ster Verdu. Celta de Vigo zal tot slot tussen de 14e en 16e plek schommelen, al kan een slechte start zware gevolgen hebben.

De link met België

In de Spaanse hoogste klasse zien we toch enkele namen die bij ons nog een belletje doen rinkelen. Naast Thibaut Courtois (Atlético Madrid) kijken we ook uit naar de prestaties van Carlos Bacca en Nicolas Pareja, allebei nieuw bij Sevilla. Ook Perbet bij Villarreal en Jordi Figueras bij Real Betis houden we in het oog.

Bekijk HIER overigens nog eens de beste jonge talenten uit de Spaanse competitie.

Barça kampioen en Messi topschutter?

Dat is alvast wat de bookies denken. Bij UNIBET kan je weer lekker veel geld verdienen dankzij de Spaanse competitie. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Als Barcelona inderdaad kampioen wordt, gaat je 60 euro 100 euro worden, een keuze voor Real levert al 129 euro op. Denk je toch dat Courtois het haalt? Een titel van Atlético kan 3900 euro opleveren. Zeker proberen dus via www.unibet.be/voetbalkrant! Voor de topschutterstitel wordt het weer een duel tussen Messi en Ronaldo. Messi kan je bij een inzet van 60 euro om en bij de 100 euro opleveren. Met Ronaldo kan je 150 euro verdienen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties