Coach Juventus: "Bij gebrek aan geld, moet spitsvondigheid spreken"

Marc Van Den Noordgaete
| 2 reacties
Coach Juventus: "Bij gebrek aan geld, moet spitsvondigheid spreken"
Foto: © SC

Antonio Conte ziet als trainer van Juventus het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet. Niet alleen voor zijn club, ook voor het hele Italiaanse voetbal overigens. De financiële kloof met de buurlanden mag volgens hem daarbij geen rol spelen.

"We mogen ons inderdaad niet kijken naar het geld dat bij onze buren volop aanwezig is", aldus Conte tegenover de Italiaanse Gazetto dello Sport. "Bij gebrek aan geld, moeten we gebruik maken van onze spitsvondigheid. Wij Italianen zijn steeds bereid dit te doen."

Europese top

Deze instelling moet het Italiaanse clubvoetbal in het algemeen - en Juventus in het bijzonder - alvast opnieuw naar de Europese top leiden. "Sneller dan voorzien zelfs", vindt de sportieve baas. Toen Inter Milaan in 2010 de Champions League won, voorspelde ik dat het nog jaren zou duren eer een club uit het Calcio dit nog eens zou klaarspelen. Nu moet ik echter mijn mening herzien."

Verrassen

Uitgaan van eigen sterkte is daarbij volgens Conte het recept. "Zo moet Juventus uitgaan van zijn eigen taktische organisatie, sterke mentaliteit en wil om te verrassen", staat verder te lezen op de website van de krant La Dernière Heure. "Ik ben wel altijd voorstander geweest van een offensieve 4-2-4, maar een taktiek hangt af van de spelers die je ter beschikking hebt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties