Voorverkoop voor Beerschot-Wilrijk om mensen niet te ontgoochelen"

Voorverkoop voor Beerschot-Wilrijk om mensen niet te ontgoochelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waar Beerschot-Wilrijk in eerste provinciale naartoe trekt, moet men extra maatregelen nemen. Zo ook bij Mariekerke dat moet uitwijken naar het stadion van Bornem. Burgemeester Luc De Boeck besliste ook dat alle tickets in voorverkoop zullen aan de man gebracht worden.

Volgens burgemeester Luc De Boeck een heel logische beslissing aangezien er meer volk verwacht kan worden dan er capaciteit in het stadion is. "Er kan ongeveer 2400 man in het stadion", vertelt hij aan Voetbalkrant.com. "We hoorden dat er voor de eerste match van Beerschot-Wilrijk op Schriek al 1800 aanvragen waren."

"Aangezien er in onze regio ook veel supporters van het vroegere Beerschot wonen, verwachtten we er nog een pak meer tegen Mariekerke. Om niemand te ontgoochelen hebben we beslist alle tickets via de kanalen van de clubs te verkopen. Mariekerke krijgt er 400 en de rest is voor de bezoekers."

"Positieve sfeer rond verhaal Wilrijk-Beerschot"

Echte problemen verwacht De Boeck echter niet. "Er hangt toch een positieve sfeer rond het verhaal Wilrijk-Beerschot. Ik heb dat ook aangehaald op de gemeenteraad. Je kan nooit zeggen dat er niks zal gebeuren, maar we zijn niet ongerust. We hebben daarover ook een goed overleg gehad. Zo'n massa volk brengt echter altijd wat organisatorische moeilijkheden en natuurlijk is er extra toezicht van de politie nodig."

Dat Mariekerke uitwijkt naar Bornem was een noodzaak. "Die beslissing werd door mij genoemen. Sowieso is er maar één toegangsweg naar het veld van Mariekerke en dat zou een ramp geworden zijn. En met die aantallen moet je een deftig stadion voorzien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties