Bakenga: "Speelkansen én Europees voetbal bij Esbjerg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Bakenga: "Speelkansen én Europees voetbal bij Esbjerg"
Foto: © SC

Mushaga Bakenga verliet Club Brugge aan het einde van de zomermercato voor het Deense Esbjerg. De jonge aanvaller speelt er het komende jaar op uitleenbasis. In tegenstelling tot blauw-zwart, speelt Bakenga wél Europees voetbal.

Hij verliet België twee weken terug nog maar, maar donderdagavond kijkt hij al opnieuw een Belgische tegenstander in de ogen. Hoe vergaat het Bakenga bij zijn nieuwe werkgever? “Ik ben hier nog maar vijf dagen door mijn selectie voor het Noorse beloftenelftal, maar voorlopig gaat alles goed", aldus de Club-huurling aan Het Nieuwsblad.

De spits had naar eigen zeggen al snel in de mot dat Club-coach Garrido niet op hem rekende voor dit seizoen. “Dat had ik al door na de eerste trainingsweek. Op training werd duidelijk dat ik geen deel zou uitmaken van het type-elftal. Bij Esbjerg heb ik meer speelkansen én kan ik Europees spelen.”

"Ik weet ook dat Standard al alles won. Zij zijn dan ook groepsfavoriet."

Bakenga is op zijn hoede voor Standard en beseft dat Esbjerg het allesbehalve makkelijk zal hebben tegen de Rouches. “Wij hebben een goede, jonge, hongerige ploeg die het vooral van haar snelheid moet hebben. Maar ik weet natuurlijk ook dat Standard al alles won. Zij zijn dan ook groepsfavoriet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties