Rode Duivel bepalend voor Chelsea

Joris De Wolf
| 5 reacties

Chelsea heeft deze namiddag een levensbelangrijke overwinning geboekt op het veld van Norwich. Onze landgenoot Eden Hazard was als invaller beslissend. Hij scoorde de 1-2. Willian bepaalde de eindstand nog op 1-3.

Chelsea startte goed aan de wedstrijd. Bij de eerste kans van de wedstrijd was het meteen raak. Op aangeven van Demba Ba scoorde Oscar de openingstreffer. The Blues kregen in de eerste helft nog enkele goede kansen, maar met weinig succes.

Chelsea begon ook het best aan de tweede helft met een opgelegde kans voor Demba Ba. De ex-Moeskroen speler schoof de bal naast het doel van John Ruddy. Nadien verwaterde het spel een beetje en was het wachten tot de 70ste minuut. Op aangeven van de Nederlander Ricky Van Wolfswinkel scoorde Anthony Pilkington de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd besloot Mourinho Eden Hazard in te brengen. Onze landgenoot was meteen gevaarlijk, maar zijn eerste schot mislukte. Enkele minuten later was het toch raak. Een blunder van keeper John Ruddy zorgde ervoor dat Hazard zijn eerste van het seizoen kon maken. Niet veel later zette die andere invaller, Willian , de 1-3 eindstand op het scorebord.

Door deze overwinning komt Chelsea op een derde plaats, met twee punten minder dan leider Liverpool. Bekijk hieronder de beelden van Hazard zijn doelpunt.