Impopulariteit Franse nationale ploeg bereikt dieptepunt

Caroline Tonnelier
| 14 reacties
Impopulariteit Franse nationale ploeg bereikt dieptepunt
Foto: © SC

Niet overal wekken de prestaties van de nationale ploeg evenveel enthousiasme op als in België. Bij onze Franse buren bereikte de populariteit van Les Bleus een dieptepunt na tegenvallende resultaten en aanhoudende schandalen.

Volgens een peiling van het Franse Le Parisien hebben 82% van de Fransen een negatief beeld van hun nationale ploeg. De peiling werd uitgevoerd vóór de monsterzege tegen Australië (6-0). De schandalen van de voorbije jaren en met name de afgang in Zuid-Afrika lijken diepe sporen nagelaten te hebben.

Bij de voetballiefhebbers, die de wedstrijden van Les Bleus volgen, zijn de resultaten iets beter. 75% heeft een negatief beeld van de nationale ploeg. Verder vindt 86% van de respondenten dat de spelers te veel betaald worden, 84% ziet hen als individualisten en 73% noemt de spelers ongemanierd. Ook over de kansen op kwalificatie voor Brazilië zijn de Fransen weinig optimistisch. Slechts 34% gelooft in een positieve afloop. Frankrijk moet zich hoogstwaarschijnlijk via barrages proberen te plaatsen, tenzij Spanje thuis tegen Georgië nog in de fout gaat.

Noël Le Graet, voorzitter van de Franse voetbalbond, steunt Les Bleus in een reactie op de resultaten van de peiling. Volgens hem zijn de Fransen nog steeds gek van hun nationale ploeg en zijn de spelers goed opgevoed, beleefd en respectvol. Hij voegt er ook nog aan toe dat 50% van de bevolking nu eenmaal niet geïnteresseerd is in voetbal.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties