Interview Red Flame van de dag Aline Zeler: "Nederlands spreken een kwestie van mentaliteit"

Red Flame van de dag Aline Zeler: "Nederlands spreken een kwestie van mentaliteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen spelen de Belgian Red Flames hun vierde WK-kwalificatiewedstrijd voor het WK 2015 in Canada op het Kiel tegen Portugal. De inzet is een nieuwe overwinning en zo met 9 op 12 de interlandwinter in. Aline Zeler maakte vorige week in Griekenland een deugddoende hattrick.

Aernout Van Lindt in Berchem

“Ik heb nog niet vaak een hattrick gescoord”, begon Aline Zeler tegen Voetbalkrant.com. Wij bereiden ons namelijk voor op de clash met Portugal op het Kiel (donderdag, 20.30 uur) en gingen alvast even polsen bij enkele speelsters voor een training op ’t Rooi in Berchem.

“In clubverband is het me wel al een keer gelukt, maar voor de nationale ploeg was dit de eerste. Zoiets doet uiteraard enorm deugd, maar ik ben bijvoorbeeld nog blijer voor Lorca (Van De Putte, linksback bij de Red Flames) dat zij eens heeft kunnen scoren”, aldus Zeler.

“Efficiëntie en concentratie”

De codewoorden in Griekenland en morgen ook tegen Portugal zullen efficiëntie en concentratie zijn. “We hebben in Griekenland een paar keer balverlies geleden”, geeft Zeler mee. “En toen kregen we plots de 1-2 tegen. Tegen Portugal zullen we dus ook de focus moeten houden en efficiënt moeten blijven afwerken zoals tegen de Grieken.”

“Het was namelijk zeker niet zo dat ze echt zwak waren. Ze speelden soms goed mee. Maar onze insteek voor deze wedstrijden was niet te veel met de tegenstander bezig te zijn en energie te steken in onze eigen ploeg.”

“Niet te makkelijk oppakken”

België won met 1-7 in Griekenland, Portugal verloor met 0-7 van Nederland. Appeltje eitje dus morgen? “We moeten opletten en mogen het zeker niet te makkelijk oppakken. Het wordt sowieso weer een nieuwe match.”

“Ze zullen misschien kwaad zijn na de prestatie tegen Nederland en zich willen herpakken. Dan geven ze ons zeker geen cadeautjes. Interlands zijn overigens altijd moeilijk, dus moeten we meteen de focus hebben op de match – ook al waren we na de overwinning tegen Griekenland natuurlijk wel even heel blij.”

“Mooie mix in de groep”

Die focus is een van de sterktes van de Red Flames anno 2013: “Tegen Albanië in onze eerste match was er misschien wat stress omdat het van moeten was, maar nu zijn we altijd van minuut 1 geconcentreerd. We gaan er volledig voor en blijven knokken tot de laatste minuut.”

De andere sterkte is de groep zelf: “We hebben een heel homogene groep. Met mij, met enkele meisjes die een paar jaar jonger zijn en met een aantal heel goede talenten. We hebben een mooie generatie en een sterke mix van jong en oud”, aldus nog Zeler.

"Ik ben gewoon supersociaal"

In perfect Nederlands trouwens van de Waalse vrouw: “Zowel op mijn werk als bij de Nationale ploeg heb ik al doende Nederlands geleerd. Ik ben supersociaal van mijzelf en ben altijd bezig geweest met babbelen aan de tafel. Nederlands leren is een kwestie van mentaliteit. Al ben ik zo natuurlijk ook wel een beetje een bindmiddel misschien, dat klopt.”

De leeftijd van Zeler is slechts af en toe een nadeel. Bijvoorbeeld als de meisjes eens een spelletje FIFA spelen: “Een echt toernooitje hebben we nog niet gespeeld, maar ik zou niet winnen. Dat is meer iets voor de jeugdiger speelsters”, aldus een lachende Zeler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties