Milan kan toch nog eens winnen

Joris De Wolf

AC Milan is er eindelijk nog eens geslaagd de drie punten te pakken. Op de veertiende speeldag wonnen de Rossoneri op het veld van Catania. Het was al anderhalve maand geleden dat Milan nog eens een competitiewedstrijd winnend kon afsluiten.

Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Na net geen kwartier spelen opende Castro de score. Echt lang kon Catania niet van die voorsprong geniete, want vijf minuten later bracht Montolivo de bordjes opnieuw in evenwicht. We gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

Op het uur kwam Milan op voorsprong dankzij een doelpunt van enfant terrible Mario Balotelli. Nadien controleerde Milan de partij en Ricardo Kaká kon tien minuten voor tijd de beslissende treffer in het mandje leggen. De Rossoneri stijgt door deze overwinning van de dertiende naar een gedeelde achtste plaats in het klassement.