Spaenhoven opgelucht na hardbevochten overwinning

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Spaenhoven opgelucht na hardbevochten overwinning
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk rondde de moeilijke uitwedstrijd tegen Branddonk succesvol af en coach Spaenhoven toonde zich dan ook opgelucht na afloop. Na een wedstrijd vol strijd en passie pakten de bezoekers dankzij een hattrick van Nijs een 1-3 zege.

“Ik had mijn spelers op voorhand verwittigd: voor deze verplaatsing tegen Branddonk moesten we onze 'plastron' netjes thuislaten en in werkkledij naar hier komen. En zo is het ook uitgedraaid.” Spaenhoven was zich vooraf bewust van de aanpak van Branddonk en had zich dan ook enigszins aangepast aan de tegenstander. “Branddonk speelt het liefst tegen technisch geschoolde voetballers. Ik koos deze namiddag voor Tristan Dermaut in plaats van Kevin Baert, gewoon omdat Tristan sterker is in de duels en iets makkelijker z'n voet zet. In een voetbaloorlog is zoiets niet onbelangrijk.”

De coach besefte dat het scenario ook meezat voor zijn team, met een vroege goal van Nijs. Toch kwam Beerschot-Wilrijk bij momenten serieus onder druk te staan, gaf Spaenhoven toe. Mede dankzij het puntenverlies van de eerste achtervolger werd het nog een mooie dag voor de koploper. "De moeilijke Branddonk-klip werd omzeild, we pakten de volle pot tegen de nummer drie uit de rangschikking. En bovendien blijkt dat onze dichtste achtervolger FC De Kempen tegen Mariekerke niet verder is gekomen dan een 0-0-gelijkspel. Dat betekent dat we als leider weer negen punten voorsprong tellen. Dan mag je niet klagen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties