Kagelmacher vol lof over Ariël Jacobs: "Hij bracht plezier terug"

Kagelmacher vol lof over Ariël Jacobs: "Hij bracht plezier terug"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Valenciennes is onder Ariël Jacobs aan 'Missie Redding' begonnen. Gary Kagelmacher is vol lof over de Belgische coach die volgens hem een groot aandeel heeft in de opmars.

"Als je verandert van trainer en het klikt, weet je dat de resultaten gaan komen", aldus Kagelmacher. "We winnen wedstrijden en nemen een punt in andere. En er zit nog progressie in..."

Jacobs bracht dan ook zijn eigen methodes mee naar Valenciennes en die slagen aan bij de spelers, want ze staan als één man achter hun nieuwe coach. "De grootste verandering die hij maakte, zijn de tactische trainingen. We weten nu veel beter wat we moeten doen en we pakken geen domme goals meer. En ook scoren we in bijna elke wedstrijd. Maar ook de manier waarop we trainen: de spelers zijn veel gelukkiger."

Met net voor Nieuwjaar de stuntzege tegen Monaco, de moederclub van Kagelmacher die hem uitleent aan Valenciennes. "Niemand had gedacht dat we dat konden. Zij hadden 70 procent balbezit, maar zo zit voetbal nu eenmaal in elkaar. We trainden een hele week op de tactiek om met zoveel spelers achter de bal te spelen. We wisten dat er zo kansen zouden ontstaan op de tegenaanval, want ze komen altijd met negen of tien naar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties