Gladbach kan Bayern niet stoppen

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

Borussia Mönchengladbach is er niet in geslaagd Bayern Munchen iets in de weg te leggen. De ploeg van Guardiola haalde het met 0-2 dankzij treffers van Götze en Müller.

Ook na de winterstop lijkt er geen maat te staan op Bayern. Tegen de nummer drie uit de Bundesliga, die dit seizoen nog niet verloren had voor eigen publiek, waren de bezoekers duidelijk de betere. Götze opende al na zeven minuten de score, wat de opdracht natuurlijk vergemakkelijkte voor Bayern.

Nog voor de rust stond de 0-2 eindstand op het bord. Net toen de bezoekers beter in de wedstrijd waren gekomen, veroorzaakte Xhaka met een handsbal een strafschop. Müller miste niet, waardoor de zege binnen leek voor Bayern. In het derde kwart van de wedstrijd kwam Gladbach wel nog een paar keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar een gebrek aan efficiëntie, doelman Neuer en de paal voorkwamen dat de thuisploeg opnieuw in de match kwam.