Huntelaar kopt Schalke naar overwinning in Duitse topper

Jordy Ferket
| 1 reacties

Schalke 04 heeft Bayer Leverkusen op verplaatsing met 1-2 geklopt. Goretzka bracht de bezoekers op voorsprong. Maar een eigen doelpunt van Santana bracht Leverkussen weer langszij. De Nederlander Huntelaar maakte de winning goal. Door de zege nadert Schalke tot op drie punten van de tweede.

Het was een duel tussen Leverkusen, de tweede uit de stand en Schalke, de nummer vier uit de Bundesliga. Het verschil tussen beide ploegen was niet groot. Met een zege kon Schalke naderen tot op drie punten van de tweede in de stand.

Schalke begon afwachtend aan de match. Het had na een kwartier al tegen een ruime achterstand kunnen aankijken. Maar Schalke-doelman Ralf Fährmann wist zijn ploeg recht te houden. Zowel pogingen van Kiesling als Heung-Min Son werden door de keeper gestopt.

Goretzka bracht de bezoekers na een halfuur spelen zelfs nog op voorsprong. Met een handige voetenbeweging passeerde hij de Leverkusen-doelman. Schalke 0-1 voor en dat helemaal anders kunnen zijn.

Na de rust ging Leverkusen op zoek naar de gelijkmaker. In de 67ste minuut kwam die er ook. Felipe Santana verschalkte zijn eigen doelman. Toch ging Schalke 04 uiteindelijk nog met de drie punten naar Gelsenkirchen. Een voorzet van Farfan werd door de Nederlandse topspits Huntelaar binnengekopt.

Door de zege nadert Schalke 04 tot op drie punten van Leverkusen. De ploeg van Huntelaar en Farfan doet weer helemaal mee voor een Champions League-ticket.