Origi en Lille winnen in slotfase

Jordy Ferket

Lille heeft op het nippertje de volle buit gepakt tegen Guingamp. Salomon Kalou maakte in minuut 91 het enige doelpunt van de partij. Bij de thuisploeg stond onze landgenoot Divock Origi weer in de basis.

Lille, de derde in de Ligue 1, ontving En Avant de Guingamp. Op papier zeker een haalbare kaart voor de thuisploeg. Toch slaagden ze er niet in om de score te openen voor de pauze. Ook de bezoekers konden dat niet. Zo gingen de spelers rusten met een brilscore op het bord.

In de tweede helft kregen de fans op het nippertje nog een doelpunt te zien. Salomon Kalou deed de netten trillen voor Lille. Onze landgenoot Divock Origi stond weer in de basis bij de Franse topclub. Twintig minuten voor het einde werd hij vervangen. Lille staat nu derde in de Ligue 1.

Stade Rennais – Bastia 3-0

Er stond deze middag nog een wedstrijd op het programma in de Franse eerste klasse. Middenmoters Rennais en Bastia stonden tegenover elkaar. Op papier waren ze dus gelijk aan elkaar, maar dat kregen we op het veld niet te zien.

De thuisploeg won eenvoudig met 3-0 na doelpunten van Alessandrini, Toivonen en Makoun. Na de makkelijke zege staat Rennais twaalfde in de stand met 37 punten. De bezoekers staan twee plaatsen hoger.