Ajax ziet af, maar pakt punt bij Vitesse

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Ajax kon zich vanmiddag al tot kampioen kronen, maar daar was vooral in de eerste helft weinig van te merken op het veld van Vitesse. De Amsterdammers sleepten uiteindelijk wel een punt uit de brand, maar moeten het kampioensfeest nog even uitstellen.

Vitesse was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en Ajax mocht zich gelukkig prijzen met de 1-0 ruststand. De enige die de weg naar de netten vond was Traoré, terwijl Kashia op de paal kopte en Vejinovic miste voor een leeg doel. Ajax kon tegenover de resem kansen voor Vitesse weinig zetten, behalve een appel voor een strafschop een poging vanop afstand van Schöne.

In eerste instantie ging Vitesse ook na de pauze door op zijn elan, maar het was Ajax dat scoorde via Sigthorsson. De ploeg van De Boer kwam beter in de match en kwam zelfs nog dicht bij de 1-2. De Amsterdammers mochten gezien de eerste helft echter al tevreden zijn met een punt en daar bleef het ook bij.

Drie matchen, zes punten voorsprong

Ajax heeft met nog drie wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op nummer twee Feyenoord. De Rotterdammers kwamen vanmiddag eveneens in actie en pakten de volle buit tegen RKC. Pellè, terug uit schorsing, nam beide doelpunten voor zijn rekening.