Kompany over titelrace: "Liverpool beste ploeg waar ik al tegen speelde"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Kompany over titelrace: "Liverpool beste ploeg waar ik al tegen speelde"
Foto: © Photonews

Vincent Kompany ligt met Manchester City op koers om zijn tweede titel in drie jaar te veroveren. De aanvoerder van onze nationale ploeg gaat volgende week op bezoek bij Liverpool en is zich ervan bewust hoe spannend de titelstrijd in de Premier League is.

Liverpool draait na enkele magere jaren opnieuw mee aan de top in Engeland en is één van de grote titelfavorieten. Geen verrassing volgens Kompany. “Neen, eigenlijk hebben ze mij niet verrast. Liverpool speelde niet Europees en kon zich helemaal toeleggen op de Premier League. Dat maakte van hen een heel gevaarlijk team.”

"Wij zijn waakzaam voor Liverpool, maar zij zijn dat beter ook voor ons"

De kapitein van City en de Rode Duivels is dan ook op zijn hoede voor the Reds. “Ze hebben een sterke kern. Sturridge, Suarez, Gerrard, Coutinho, Sterling, dat zijn maar enkele jongens die opvallen. Wij zijn waakzaam voor hun, maar zij moeten dat ook zijn voor ons.”

Volgende week gaan the Citizens op bezoek bij Liverpool, een wedstrijd waar Vince The Prince nu al naar uitkijkt. “Manchester City en Liverpool zijn twee clubs met een verschillende speelstijl, maar wel met dezelfde filosofie: doelpunten scoren. Ik gok op een boeiende match volgende week”, aldus onze landgenoot.

Sinds dit seizoen staat Manuel Pellegrini aan het roer in het Etihad Stadium. Doet de Chileense coach het beter dan zijn voorganger Roberto Mancini? “Het zijn twee verschillende manieren van spelen. We verdedigden altijd al goed, maar Pellegrini heeft nog iets extra’s toegevoegd aan ons spel.”

"Heeft Chelsea de titel opgegeven? Daar geloof ik niets van"

“Het gaat nu niet enkel en alleen meer om wedstrijden winnen, maar ook de manier waarop is belangrijk.” City zelf is ook gebaat bij die manier van spelen. “Onze club groeit door deze stijl van spelen. We zijn er echt op vooruitgegaan”, merkt Kompany op.

Kompany had het tot slot ook nog kort over de derde en laatste titelkandidaat: Chelsea. Volgens José Mourinho komt zijn team niet meer in aanmerking voor het kampioenschap. “Heeft Chelsea de titel opgegeven? Daar geloof ik niets van. Moest ik een Chelsea-speler zijn, dan zou ik toch nog geloven in de titel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties