Leuvense Red Flame strijdlustig: "Willen winnen van Noorwegen"

Leuvense Red Flame strijdlustig: "Willen winnen van Noorwegen"
Foto: © Photonews

Kristien Elsen speelt morgen met de Belgian Red Flames een echte thuismatch aan Den Dreef. Niet enkel woont ze in de buurt van Leuven, ze speelt ook bij de vrouwen van OHL. "Ik popel om daar te kunnen spelen, het geeft een extra drive", is Elsen enthousiast.

Aernout Van Lindt in Diegem

Het wordt dus sowieso een speciale wedstrijd voor Kristien Elsen, die in Albanië na lange tijd nog eens speelminuten maakte bij de Red Flames in een kwalificatiewedstrijd. “Ik speelde al mee in een oefenwedstrijd twee maand geleden, maar als je meespeelt in zo’n kwalificatiewedstrijd heb je echt het gevoel er terug bij te zijn.”

“Het is natuurlijk aan de coach om te beslissen of ik ook tegen Noorwegen zal spelen, maar ik popel alvast om te kunnen meedoen aan Den Dreef. Ik heb voetbalploegen in de buurt rond Leuven gecontacteerd om te komen kijken, en sowieso komen familie, vrienden en kennissen een kijkje nemen. Het geeft een extra drive”, aldus Elsen – die twee weken geleden samen met Aline Zeler en Lore Vanschoenwinkel de aftrap mocht geven van OHL – Bergen: “Dat gaf een supergevoel om dat te mogen doen.”

“Hechte groep straalt af op het veld”

In aanloop naar de wedstrijd tegen EK-finalist Noorwegen zitten de Red Flames enkele dagen op hotel in de rand rond Brussel. “Dat is een van de stappen die we hebben gezet in de professionele omkadering van de Red Flames”, geeft Kristien Elsen daarover aan. “Zo gaan we ook een dagje vroeger op weg bij een verplaatsing, waardoor we ons beter kunnen voorbereiden op de match.”

Dat de Belgian Red Flames meer samen zijn, heeft ook zijn positieve invloeden op het veld: “We doen meer samen in vergelijking met vroeger. Je hebt ook een hechte groep nodig om samen te spelen. We hangen heel hard aan elkaar en dat straalt ook af op het veld.”

“Waarom zouden we er niet in geloven?”

De komst van EK-finalist Noorwegen schrikt de Belgen niet af, integendeel: “We hebben de volle overtuiging dat we iets kunnen halen tegen Noorwegen. De Noorse competitie ligt nog stil, terwijl we in de BeNe League naar een hoogtepunt toeleven. We staan momenteel ook eerste in de groep, dus waarom zouden we er niet in geloven?”

De fans kunnen misschien een extra rol spelen: “Tegen PSV/FC Eindhoven speelden we met OHL een bijna onhaalbare match, maar door de steun van 1500 fans konden we winnen. Een goed resultaat donderdag staat voorop, we willen echt winnen. Met de fans die achter ons staan, kan dat een extra stimulans bieden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties