Scolari laat kleppers thuis van WK: "Niet zo moeilijk"

Scolari laat kleppers thuis van WK: "Niet zo moeilijk"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luiz Felipe Scolari maakte eerder op de dag zijn definitieve WK-selectie bekend. De Braziliaanse bondscoach heeft in die selectie geen plaats voor Kaka' en Ronaldinho, maar vond het samenstellen van zijn kern naar eigen zeggen niet zo moeilijk.

In 2002, toen Scolari Brazilië naar de werelditel leidde, had hij het heel wat moeilijker om zijn selectie samen te stellen. “Dit keer is het een veel rustigere situatie. Het was uiteindelijk niet zo moeilijk om deze kern op te bouwen”, klinkt het bij de Brazilaanse bondscoach.

"Oscar is één van de besten ter wereld"

Oscar (Chelsea) en Paulinho (Tottenham) gaan wel met de Goddelijke Kanaries naar het WK, ondanks een wisselvallig seizoen in de Premier League. “Maar Oscar is één van de beste spelers ter wereld, en dat is niet alleen mijn mening”, verdedigt Scolari zich.

Brazilië zal zijn middenvelders klaarstomen voor het eindtoernooi in eigen land. “Hij had misschien wat moeilijkheden dit seizoen, maar daar gaan we aan werken zodat hij klaar is voor het WK. Ik maak me bovendien geen zorgen over de conditie van Oscar en Paulinho.”

Deze kleppers blijven thuis

Scolari neemt onder anderen Ronaldinho (Flamengo), Coutinho (Liverpool), Kaka (Milan), Lucas (PSG), Miranda, Filipe Luis (beiden Atlético) en Sandro (Tottenham) niet op in zijn selectie voor het wereldkampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties