De weg naar de top van de Premier League

Mattias Verhaeghe
| 2 reacties
De weg naar de top van de Premier League
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku heeft er weer een seizoen op huurbasis op zitten. Vorig jaar speelde hij nog bij middenmoter West Bromwich Albion, dit jaar speelde hij bij subtopper Everton. Heeft Lukaku progressie geboekt?

Lukaku trok in het begin van het seizoen onverwacht naar Everton. Na een fantastisch seizoen bij West Bromwich Albion mocht Lukaku zich bewijzen op een hoger niveau. En die overgang verteerde de Rode Duivel zonder problemen. Sterker nog, zijn statistieken zijn zelfs beter.

Na een seizoen WBA kreeg Big Rom een gemiddelde van 6,12/10. Hij kwam er 17 keer tot scoren, gaf vier assists en pakte drie gele kaarten. Hij kwam aan een gemiddelde van 2,8 schoten per wedstrijd en werd vijf keer verkozen tot man van de match. Toen liet WBA-coach Steve Clarke zich enkele keer ontvallen hoe belangrijk hij Lukaku vond voor de ploeg. Hij hoopte op een verlengd verblijf van onze landgenoot, die uiteindelijk terugkeerde naar Chelsea.

Afgelopen zomer leek Lukaku bij Chelsea te blijven, maar op het allerlaatste moment verhuisde hij nog naar Everton. Daar kreeg hij de kans om in de subtop mee te draaien en te tonen dat vorig seizoen geen toeval was en hij op een hoger niveau kon meedraaien.

Echte topspits

Geen probleem, dacht Lukaku. Hij bewees dit seizoen dat zijn fantastisch jaar bij WBA geen toeval was. Sterker nog, de Rode Duivel tilde zijn spel naar een hoger niveau en scoorde van in het begin aan een snel tempo. Hij werd de chouchou van het publiek en krikte zijn statistieken wat op.

Zo kwam Lukaku dit seizoen aan een gemiddelde van 7,29/10. Hij lukte 15 doelpunten, zes assists en pakte slechts één gele kaart. Hij kwam aan een gemiddelde van 3,2 schoten per wedstrijd en werd vier keer verkozen tot man van de match. Trainer Roberto Martinez liet meer dan één keer weten hoe belangrijk hij Lukaku vond voor de ploeg. Hij loofde zijn werkkracht en zijn goede karakter, maar vooral zijn grote voetbaltalent. Of hij Lukaku ook volgend seizoen mag coachen is nog maar de vraag.

Wel is duidelijk dat Big Rom een enorme progressie achter de rug heeft. Hij hielp Everton aan een mooie vijfde plaats in de competitie, waardoor de club volgend seizoen Europa League speelt. Romelu Lukaku is een echte topspits geworden. Aan Mourinho om te beslissen wat hij met hem doet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties