Bossut na eerste werkdag als Rode Duivel: "Voelde me heel klein"

Bossut na eerste werkdag als Rode Duivel: "Voelde me heel klein"
Foto: © Photonews

Sammy Bossut moest zich door de blessure van Silvio Proto in allerijl klaar maken voor de eerste training van de Rode Duivels. Geen probleem echter voor de doelman van Zulte Waregem, die een kinderdroom zag uitkomen.

Johan Walckiers in Genk

Sammy, hoe voel je je bij die eerste selectie?

"Heel gelukkig. Ik ben toch al 28... Om dan nog zo'n kans te krijgen, is gewoonweg schitterend. Het is een kinderdroom die uitkomt. Ik kijk mijn ogen uit met al die mannen die hier rondlopen. Ik voel me terug klein, want hier ben ik niets, terwijl ik bij Zulte Waregem toch al iets opgebouwd heb."

Wanneer hoorde je het nieuws?

"Gisteren in de bus terug van Brugge. Ik keek op mijn gsm en had een voicemail van de bondscoach die zei dat Proto zich gekwetst had. Ik heb direct teruggebeld. Hij zei me dat het vooraf al tussen mij en Silvio ging."

Je had al een vakantie geboekt.

"Ja, naar Kreta begin juni. Maar dat was geen probleem. Mijn aanstaande zal met een vriendin op vakantie moeten gaan. (lacht)"

Wat was de reactie op de bus?

"Ze zongen al van 'brasil la la la la la la" vooraf. Toen ze het nieuws op de radio hoorden, zongen ze nog net iets harder."

Heb je contact gehad met Proto?

"Ik heb hem maandagmorgen gebeld om te zeggen dat ik hem veel beterschap toewenste. Hij apprecieerde het wel en zei me dat ik nu mijn kans moest grijpen."

Je bent wel nog niet zeker van je vliegtuigticket?

"De zaken zijn duidelijk. Thibaut en Simon zijn één en twee. Als Koen (Casteels) fit geraakt, gaat hij mee. Ik wens niemand een kwetsuur toe."

Kende je al veel jongens persoonlijk?

"Met Mignolet heb ik wel een paar keer gepraat toen hij nog bij STVV speelde. En met Thibaut sprak ik ook al toen hij naar Waregem kwam. Zij kenden mij wel, uitgezonderd een paar."

Hoe ben je opgevangen?

"Heel goed. Ik heb al wat gepraat met Kompany en Lukaku en zij vingen me heel goed op. Want ik was toch wel een beetje zenuwachtig."

Het is je eerste selectie ooit.

"Voor de Olympische Spelen zat ik in de preselectie en heb ik wel alle medische testen afgelegd en kostuums laten opmeten. Maar uiteindelijk was ik er dan toch niet bij. Nu ben ik wel enorm fier. Het is ook dankzij mijn prestaties bij Zulte Waregem dat ik hier sta."

Denk je dat dit een volgende stap in je carrière kan inluiden? Een grotere ploeg misschien?

"Ik hoop wel dat er deuren zullen opengaan, maar dat wacht ik nu af. We zien het allemaal dag per dag, maar voor mijn cv is het wel heel mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties