De grootste talenten uit de Serie A
Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
De grootste talenten uit de Serie A
Foto: © Photonews

Het seizoen 2013-2014 behoort alweer tot het verleden. Heel wat jonkies manifesteerden zich op de Europese voetbalvelden, maar welke talenten maakten het voorbije jaar de beste indruk?

Voetbalkrant.com ging in iedere competitie op zoek naar vijf ruwe diamanten die tijdens de voorbije jaargang hoge toppen scheerden en enorme stappen wisten te zetten in hun ontwikkeling. Vandaag bespreken we de Serie A. Opmerking: we kozen spelers die jonger zijn dan 23.

Domenico Berardi: Beginnen doen we met de minst bekende uit het lijstje. Berardi (Sassuolo) kwam vorig jaar al vlot tot scoren in de Serie B, maar ontpopte zich ook in zijn debuutjaar in de Serie A tot een revelatie. Dankzij onder meer twee hattricks en zelfs een keertje vier goals klokte de 19-jarige aanvaller af op een totaal van zestien goals.

Paul Pogba: Zonder twijfel het gekste talent van allemaal, en wellicht ook gewoon het grootste talent van allemaal. Vorig jaar veroverde de Fransman een basisplek bij Juventus, dit jaar groeide hij uit een onbetwiste titularis. Knap van Pogba dat hij zijn mannetje weet te staan in een ploeg met Pirlo, Marchisio, Vidal en noem maar op.

Mattia Perin: Italië heeft een ijzersterke reputatie als het aankomt op het afleveren van topkeepers. Wel, nu er bijna een einde komt aan het tijdperk-Buffon staat er piepjonge kerel klaar in de persoon van Perin. De goalie hield tien keer de nul in de Serie A en gaat meer naar het WK met La Squadra Azzurra.

Lorenzo InsignePloegmaat én concurrent van Rode Duivel Dries Mertens bij Napoli. De kleine winger is één van de absolute publiekslievelingen en ontwikkelde zich dit seizoen onder de vleugels van Rafa Benitez. Alleen zijn doelpuntentotaal moet Insigne nog wat omhoog krikken.

Juan Iturbe: De kleine, dribbelvaardige Argentijn maakte tijdens het voorbije seizoen furore bij Hellas Verona. De bijna 21-jarige huurling van FC Porto tekende voor acht doelpunten in de Serie A en was goed voor vier assists. Volgend jaar mogelijk te bewonderen bij Porto.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de Italiaanse kweekvijver. Waren er andere jonkies die jouw aandacht trokken dit seizoen? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties