Jonas Ivens: "Voetbalplezier terugvinden is nu doorslaggevend"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Jonas Ivens: "Voetbalplezier terugvinden is nu doorslaggevend"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook bij onze noorderburen zit de voetbalcompetitie er nu definitief op. Voor Jonas Ivens werd het een einde in mineur. Onze landgenoot degradeerde met RKC Waalwijk uit de Eredivisie. De verdediger, die deze zomer einde contract is, wil opnieuw plezier beleven op het veld.

RKC eindigde op een zestiende stek en moest dus aan de slag in de nacompetitie om degradatie te verijdelen. Daarin trok de club aan het kortste eind. "De kwaliteit is bij zo’n wedstrijden van minder belang dan de mentaliteit", vertelt Ivens in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik denk dat het aan dat laatste wel wat ontbrak."

De uitleenbeurt werd voor Ivens niet meteen een succes. "Het is een beetje teleurstellend verlopen. Ik had een basisplaats vast toen ik mijn neus brak. Nadien koos de trainer (Erwin Koeman, nvdr.) voor andere spelers, terwijl er momenten waren waarin hij mij kon brengen. Dat zijn zaken die door mijn hoofd blijven spelen en waar ik geen precieze uitleg voor heb."

Geen precieze uitleg gekregen waarom ik niet meer in de ploeg kwam

Inmiddels loopt zijn contract bij Groningen in juni af. Wat brengt de toekomst? "Ik sta open voor alles", aldus de gewezen speler van KV Mechelen. "Ik ben nog niet betrokken in de onderhandelingen, er is dus nog niets concreet vermoed ik. Het zou leuk zijn dat ik ergens de voorbereiding kan starten en de groep kan leren kennen. Dat is belangrijk."

Een terugkeer naar ons land sluit de 29-jarige Ivens dan ook niet uit. "Ik ben intussen ook een woning aan het bouwen in België. Het is de bedoeling dat we ooit terugkeren met vrouw en kinderen. Nu wil ik vooral het voetbalplezier terugvinden. Dat is doorslaggevend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties