"Mijn reputatie is nog intact"

Koen Donvil
| 3 reacties
"Mijn reputatie is nog intact"
Foto: © Photonews

Na een schorsing van 13 maanden mag Jean-François Gillet zijn hoofd weer helemaal richten op voetbal. De doelman wil zijn plaats onder de lat bij Torino zo snel mogelijk heroveren en denkt dan pas aan de Rode Duivels.

Gillet blikt in La Dernière Heure terug op de moeilijke periode die hij nu achter zich wil laten. "Ik heb een moeilijk jaar achter de rug, maar wil nu naar de toekomst kijken." De schorsing had echter ook een 'positieve' kant. "Ik ben nu helemaal genezen van mijn dubbele hernia omdat ik de tijd had om te recupereren. Ik ondervind geen hinder meer."

Mis enkel wat matchritme

"Ik verkeer in goede fysieke gezondheid nu", gaat Gillet verder. "Nadat ik hersteld was, ben ik steeds blijven meetrainen. Ik mis natuurlijk wel het matchritme in officiële wedstrijden. Wat ik het meest gemist heb, is de adrenaline in de aanloop naar een wedstrijd."

Torino is niet van plan me te laten gaan

Ondanks zijn lange afwezigheid, staat Gillet op de radar van meerdere clubs. "Dat wijst erop dat mijn reputatie intact is gebleven. Dat doet me wel plezier. Torino wil me voorlopig echter niet laten gaan. We zien wel of er nog wat gebeurt."

Gillet beseft dat het knokken wordt om zijn plaats weer in te nemen, maar dat schrikt hem niet af. "Ik ga ervan uit dat Daniele Padelli (die mee Europees voetbal afdwong, nvdr) begint aan het nieuwe seizoen. Dan is het aan mij om het de coach zo lastig mogelijk te maken."

Nationale ploeg?

Voorlopig denkt Gillet nog niet meteen aan de Rode Duivels. "Daar ben ik nu niet mee bezig. Het is belangrijk om alles in de juiste volgorde te doen. Eerst wil ik aan spelen toekomen bij mijn club. Daarna zien we wel weer", besluit de 35-jarige Luikenaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties