Overzicht Ligue 1: Ruime zege Rennes, nederlaag Lyon

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

Voorlopig is geen enkele ploeg erin geslaagd zes op zes te pakken in de Ligue 1. De opvallendste uitslag van de avond viel te noteren in Rennes, waar de thuisploeg met 6-2 won van Evian Thonon Gaillard.

Rennes - Evian Thonon Gaillard 6-2

De toeschouwers in Rennes kregen liefst acht doelpunten te zien. Die waren netjes verdeeld over vier spelers, en over beide helften.  Aan de rust stond het immers 3-1. Voor de thuisploeg scoorden Ola Toivonen, Edson Mexer en Ntep de Madiba elk twee keer. Aan de overkant was het Daniel Wass die de eer redde voor de bezoekers.

Toulouse - Lyon 2-1

Toulouse pakte de drie punten tegen Olympique Lyon. De thuisploeg maakte het verschil in de eerste helft. Doelpunten van Akpa-Akpro en Ben Yedder zorgden voor de 2-0 ruststand. Lacazette zorgde na de pauze voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Lyon niet meer.

Lorient - Nice 0-0

Lorient en Nice deelden de punten. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Bij de bezoekers viel Julien Vercauteren in de slotfase in.