Beerschot-Wilrijk zou bekerhervorming ook wel zien zitten

Beerschot-Wilrijk zou bekerhervorming ook wel zien zitten
Foto: © Photonews

KV Mechelen besloot deze week om - in overleg met het supportersorgaan - voor de tweede keer op rij het thuisvoordeel in de Beker niet op te kopen van een ploeg uit een lagere reeks. Bij Malinwa willen ze een hervorming van de Beker. Dat zien ze bij Beerschot-Wilrijk ook wel zitten.

Bij KV Mechelen steken de fans namelijk niet onder stoelen of banken dat ze een hervorming willen van de manier waarop men met de Beker van België omgaat. Een hervorming naar 'Duits model', waarbij de eersteklassers sneller in de trommel komen.

"Als supporters ijveren we al lang voor een hervorming van de beker: geen geleide loting, de eersteklassers vroeger in de bekertrommel, geen heen- en terugmatchen en ook geen opkopen van het thuisvoordeel meer", aldus het supportersorgaan al voor de match tegen Dessel. Een weg die nu dus ook voor de 1/8e finales gevolgd wordt door de club.

Ook Beerschot-Wilrijk, dat zich ei zo na kon plaatsen voor de zestiende finales dit seizoen, ziet zo'n hervorming wel zitten. "Het zou leuker zijn als iedereen vanaf de eerste ronde in de Beker zou worden gewerkt", aldus trainer Spaenhoven onlangs tegen Voetbalkrant.com. "Nu moet je als vierdeklasser een paar derde- en tweedeklassers verslaan voor je een klepper kan loten." (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties