Feyenoord behaalt in extremis gelijkspel tegen AZ Alkmaar

Jeroen Evens
| 1 reacties

Op de zestiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie heeft Feyenoord in blessuretijd een achterstand opgehaald tegen AZ Alkmaar. Beide ploegen delen nu de vierde stek in het klassement.

Twintig voor zeven in Rotterdam. De Kuip ontploft na de gelijkmaker van Jordie Clasie. Lang zag het er naar uit dat Feyenoord zijn vierde verlies van het seizoen zou beleven, maar een doelpunt in blessuretijd zorgde ervoor dat de Rotterdammers in extremis toch nog een punt behaalden.

Alkmaar won vijf van zijn laatste zes wedstijden en was erop gebrand om in Rotterdam de goede vorm voort te zetten. Bij Feyenoord rommelde het achterin. Wesley Hoedt profiteerde hiervan. Na 25 minuten werd een corner voor de bezoekers verlengd tot bij een vrijstaande Hoedt, die van dichtbij raak kopte.

Feyenoord was woedend, want er was een luchtje van buitenspel te bespeuren. Slechts vijf minuten later diepte AZ de voorsprong uit. Thom Haye, jeugdproduct bij AZ, kreeg alle ruimte om een voorzet te trappen. Luke Wilkshire zorgde ervoor dat de bal afweek, waardoor Muamer Tankovic aan de tweede paal een niet te missen kans kreeg voorgeschoteld: 0-2 voor de bezoekers.

Feyenoord, dat net als Alkmaar in uitstekende vorm vertoeft en donderdag nog in Standard kwam winnen met 0-3, moest nu vol aan de bak. Een schot van Jens Toornstra spatte uiteen op de paal, maar meer leverde de aanvallende ingesteldheid van de thuisploeg niet meer op in de eerste helft.

Na de koffie kon Feyenoord al snel de aansluitingstreffer scoren. Colin Kazim-Richards maakte zijn vijfde treffer van het seizoen met een laag schot. Feyenoord ging nu vol voor de gelijkmaker in het beladen duel, maar kwam nog goed weg omdat AZ een snelle counter niet in een goal had kunnen omtoveren.

Feyenoord drukte door, terwijl Alkmaar loerde op de counter. Lang zag het naar uit de ploeg van John van den Brom met de drie punten ging lopen, maar Jordie Clasie besliste daar anders over. In blessuretijd ramde de Nederlander de 2-2 tegen de netten, na een corner. Beide ploegen delen nu de vierde plaats in het klassement, op negen punten van leider PSV.