Keeperstrainer Chelsea over concurrentie tussen Courtois en Cech: "Niet eenvoudig"

bart ver elst
| 0 reacties
Keeperstrainer Chelsea over concurrentie tussen Courtois en Cech: "Niet eenvoudig"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois pakte dit seizoen helemaal zijn kans bij het Engelse Chelsea, waardoor Petr Cech op de bank terechtkwam. Doelmannentrainer Christophe Lollichon bespreekt de situatie tussen beide heren.

“Allebei zijn ze technisch volmaakt, en nu zijn ze ook nog eens tactisch bijgeschaafd. Ik vind ze beiden topkwaliteit”, is de Franse keeperstrainer lovend over zijn doelmannen. Lollichon is sinds november 2007 aan de slag bij de Engelse topclub.

Opvallend is dat de Fransman het zelf nooit gemaakt heeft als keeper. Op zijn 24 koos Lollichon ervoor om te stoppen met het amateurvoetbal en keeperstrainer te worden. Bij Rennes werkte hij samen met Petr Cech en beiden kozen ze om samen de overstap naar Chelsea te maken.

De keeperstrainer benadrukt wel nog eens dat hij het niet is die de beslissing maakt wie keept. “Het is uiteindelijk Mourinho die beslist. We discussiëren wel eens, maar hij kiest. Gemakkelijk is het niet want Cech is nog steeds in topvorm en beult zich af alsof hij elk weekend nog speelt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties