Daarom kan United weer winnen
Lander Marin
| 2 reacties
Daarom kan United weer winnen
Foto: © SC

De prestaties van Manchester United van de laatste weken staan lijnrecht tegenover de resultaten in het begin van het seizoen, toen de nederlagen en vooral de gelijke spelen nog aan elkaar werden geregen. Sinds februari behaalde Louis van Gaal en zijn Red Devils 22 op 27.

Dat puntenaantal is nog niet helemaal Man. Utd.–waardig, maar wel genoeg voor een derde stek in de Premier League.

De Nederlandse tacticus lijkt de laatste wedstrijden vast te houden aan een 4-1-4-1-systeem, met Wayne Rooney als diepe spits en Fellaini als targetman.

Mata rechts, Rooney vooraan

Mata wordt nu op de rechterflank uitgespeeld, terwijl de Spanjaard in het begin van het seizoen gewoonlijk centraal op het middenveld werd geposteerd. Met drie goals en een assist in de laatste vier wedstrijden blijkt dit een geslaagde keuze.

Sinds het verlies tegen Swansea City van 21 februari, lijkt De Tulpengeneraal afgestapt van een opstelling met twee spitsen. Het heeft hem geen windeieren gelegd.

Sinds Rooney alleen vooraan staat, in plaats van op het middenveld, wonnen The Mancunians zes van hun zeven wedstrijden. Die eenzame teloorgang kwam bovendien tegen Arsenal, die tweede staan in de stand en momenteel ongenaakbaar zijn.

Ook Ashley Young en Ander Herrera zijn in vorm. Young had met een goal en twee assists een groot aandeel in de 4-2 winst tegen Manchester City en Herrera was de week daarvoor tegen Aston Villa matchwinnaar met twee rozen.

Voeg daarbij nog eens de terugkeer van Michael Carrick centraal op het middenveld, achter Fellaini en Herrera, aan toe en je hebt het team dat de povere resultaten van de laatste jaren toch een beetje goedmaakt.

Of van Gaal deze opstelling zal behouden valt nog af te wachten. De wispelturige trainer staat erom bekend experimenteergedrag te vertonen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties