Heracles Almelo innoveert: "Ze beleeft een wedstrijd heel anders dan een man"

Geoffrey Rockele
| 7 reacties
Heracles Almelo innoveert: "Ze beleeft een wedstrijd heel anders dan een man"
Foto: © SC

De Nederlandse club Heracles Almelo heeft een Europese primeur te pakken. Als eerste club introduceren zij een 'Ladiesvak', een supportersvak alleen voor vrouwen. Op die manier wil de ploeg het grote aantal vrouwelijke fans bedanken.

15% van de abonnees is namelijk een vrouw, het hoogste percentage van Nederland. “We vonden dat we wat moesten doen met onze vele vrouwelijk fans”, zegt Rob Toussaint, commercieel directeur van Heracles, aan AD.

Met het project mikt de club op vrouwen die een leuke namiddag willen beleven. “Ze wil gewoon kijken naar een wedstrijd, een avondje uit, plezier maken met haar vriendinnen of ploeggenoten van het vrouwenteam waarin ze speelt.”

Geen rotopmerkingen

Maar Toussaint beseft dat er ook vrouwen zijn die wél graag mee schreeuwen en vloeken als het moet. “Die zijn er ook en zij moeten ook blijven zitten waar ze zitten. Maar wij geloven heilig dat er een wereld te winnen valt voor die andere vrouw.”

“Hij schreeuwt en maakt verbaal wel eens rotopmerkingen, dat doet zij niet, zij is bedeesder. In het Ladiesvak zul je geen ongeregeldheden zien. Wij zijn de eerste in Nederland en Europa die dit doen. Het past bij Heracles om innovatief te zijn”, klinkt het.


Zou een Ladiesvak een goed idee zijn?

18%
82%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties