Daardoor houdt Dendoncker Tielemans op de bank

Daardoor houdt Dendoncker Tielemans op de bank
Foto: © photonews

Gisteren een sms'je van een Engelse journalist: "Hoe is het mogelijk dat Tielemans bij Anderlecht op de bank zit?" We hebben de man moeten opbellen, want het zou wel een heel erg lang sms'je geworden zijn als we dat moesten uitleggen.

Door Johan Walckiers

Tielemans wordt wereldwijd als één van de grootste talenten van deze aardkloot gezien. In het buitenland fronsen ze dan ook de wenkbrauwen als ze merken dat het 18-jarige raspaardje al vier wedstrijden lang op de bank zit. Grootste reden: Leander Dendoncker.

Het systeem

Hasi hanteert momenteel een 4-4-2 en daarin heeft hij een echte 'zes' nodig. Tielemans is veel, maar een verdedigende middenvelder is hij niet. Dendoncker is op die plaats geschikter en Hasi heeft geen plaats op de flank voor Tielemans. Defour is de patron en zal altijd spelen als hij fit is.

De vorm

We gaan er niet omheen draaien. Op dit moment is Dendoncker in veel betere vorm dan Tielemans. Dendoncker heeft in het begin van het seizoen ook de pijn van de bank moeten verbijten, maar werkte hard op training en liet zien dat hij klaar was. En de laatste wedstrijden geven Hasi geen ongelijk.

Infiltratievermogen

De goal van de 20-jarige Dendoncker afgelopen weekend is één van de redenen waarom hij boven Tielemans verkozen wordt. Dendoncker kan druk op de bal zetten en heeft ook nog een héél goeie afwerking.

Dat hij makkelijker in de zestien komt dan Tielemans is één van de redenen, want Anderlecht heeft nu niet direct veel jongens aanwezig in de zone van de waarheid.

Loopvermogen

Dendoncker kan een heel wedstrijd blijven lopen en is altijd aanwezig. Tielemans kent momenteel nog wat dode momenten. Normaal voor een jongen die bijna twee jaar jonger is. 

Conclusie: Tielemans moet zich geen zorgen maken. Hij is en blijft eerste invaller en zal zich wel weer in de ploeg knokken als het eenmaal begint te draaien bij paars-wit en Hasi een iets gecompliceerder systeem kan beginnen hanteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties