Mignolet één jaar later: from zero to hero

Mignolet één jaar later: from zero to hero
Foto: © Photonews

U herinnert het zich ongetwijfeld nog. Een jaar geleden kreeg Simon Mignolet bakken kritiek te verwerken omwille van zijn prestaties onder de lat bij Liverpool. Intussen ziet het er behoorlijk anders uit. Niet dat er géén kritiek meer komt, maar na dit weekend horen we toch vooral de loftrompet.

Tegen Everton was Mignolet al bijzonder belangrijk voor zijn team en ook het puntje tegen Tottenham was voor een groot deel de verdienste van de Rode Duivel. De goalie was werkelijk niet te kloppen afgelopen weekend. 

Terwijl hij vorig jaar nog door Gary Neville met de grond gelijk maakte en de sociale media overspoeld werden met grapjes over de blunders van Mignolet, komen er nu heel andere boodschappen. 

"Krediet opgebouwd"

Zo liet Liverpool-icoon John Aldridge optekenen dat onze landgenoot volgens hem de beste lijnkeeper is sinds Ray Clemence (de legendarische doelman die tussen 1967 en 1981 onder de lat stond bij The Reds). "Ik hoop dat de mensen hem een beetje meer krediet geven", zo liet hij noteren in Liverpool Echo

Dat denkt Geert De Vlieger alvast wel. "Ik kan mij wel inbeelden dat Mignolet zich getoond heeft aan zijn nieuwe coach en al wat krediet opgebouwd heeft", aldus de voormalige doelman in Extra Time.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties