Jonge Flames deden het goed tegen grootmacht Duitsland

De jonge Red Flames (U15/U16) gingen zaterdag met 0-1 verliezen in Tubeke tegen het sterke Duitsland. Ook de 'echte' Flames - die vanavond aan de bak moeten tegen Servië kwamen een kijkje nemen.

De jonge Red Flames namen het in Tubeke op tegen de Duitse meisjes. De oefenwedstijd was het vervolg op een driedaagse stage in de herfstvakantie in campus Redingenhof in Leuven en een wedstrijd tegen de meisjes van YR KV Mechelen (0-0). Een mix van U15 en U16 nam het op tegen het sterke Duitsland.

Duitsland had twee oefenduels met Schotland achter de rug, waarin het telkens vroeg scoorde. Bij onze meisjes zat het verdedigend echter goed in mekaar. De eerste helft verliep vrij gesloten en ook na rust bleef het heel lang 0-0. Pas in de slotminuten werd het na een ongelukkige strafschop 0-1 voor Duitsland.

De wedstrijd kaderde in de voorbereiding op het UEFA Development Tournament, in 2016 in Portugal. Daar nemen de meisjes het op tegen Spanje, Portugal en Turkije.

Via de KBVB kregen we dit knappe filmpje met highlights, van Leo Stolck kregen we een aantal leuke actiebeelden/actiefoto's.