Toby Alderweireld, één van de beste verdedigers ter wereld: "Eindelijk erkenning"

Redactie
| 11 reacties
Toby Alderweireld, één van de beste verdedigers ter wereld: "Eindelijk erkenning"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld wordt door zijn trainer Mauricio Pochettino de beste verdediger van Engeland genoemd. En bij uitbreiding maakt dat van hem dus een wereldtopper. Maar Alderweireld kreeg niet altijd die erkenning, zeker niet in België.

Tegenwoordig Alderweireld incontournable bij de nationale ploeg, maar vroeger kwam er nogal rap kritiek. "Ik ben de eerste om toe te geven als ik een mindere match had, maar soms schreven ze dat ik aanvallend te weinig uit de verf kwam. Terwijl ik de meeste assists had. Dat begrijp ik dan niet", zegt hij in de Fan van komend weekend.

We hebben de beste verdediging, dat geeft aan dat ik het goed doe

Maar in Engeland heeft hij een serieuze status bij elkaar gevoetbald. "Ik voel trots. Vorig jaar had ik ook een goed seizoen, maar er zijn wel meer spelers die een goed seizoen draaien in de Premier League. Dat is niet zo zeldzaam."

"Het tweede seizoen op rij op een hoog niveau spelen, geeft voor mij aan dat ik de laatste jaren gegroeid ben. We hebben op dit moment de beste verdediging van de Premier League. Dat geeft aan dat ik het goed doe."

Ik ben meer dan de stille kracht die het vuile werk van anderen opknapt

Alderweireld begrijpt ook wel dat niet iedereen hem de erkenning gaf die hij verdiende. "Ergens wel. Ik ben altijd een beetje de stille kracht geweest die het vuile werk voor de anderen opknapte. Maar ik ben meer dan dat. Zeker in Engeland krijg ik heel veel erkenning."

"Meer dan in België, al kan dat ook zijn omdat ik er nooit heb gevoetbald. Maar ik voel nu wel dat ik heel goed bezig ben bij Tottenham. Dat is leuk. Ik werk hard en zet de ploeg altijd op nummer één. Ik denk dat de trainers daarom fan van me zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties