Coucke is heel ambitieus met KV Oostende: "Al zal er nu en dan wel eens een speler richting Premier League vertrekken"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende
| 8 reacties
Coucke is heel ambitieus met KV Oostende: "Al zal er nu en dan wel eens een speler richting Premier League vertrekken"
Foto: © Photonews

KV Oostende is dit seizoen dé absolute seizoensrevelatie. Maar dat laatste woordje hoort Marc Coucke stiekem niet zo graag. De West-Vlamingen willen namelijk een blijvertje zijn aan de Belgische subtop. ”Maar dan zal iedereen een tandje moeten bijsteken.”

”We staan in twee jaar  al waar ik in tien jaar had gehoopt om te staan”, vertelt Marc Coucke. ”Ik herinner me het tienjarenplan bij mijn aankomst als voorzitter van KV Oostende nog goed. Zelfs een keertje degraderen hadden we ingecalculeerd. En nu staan we in de… G4!”

Maar dat wil niet zeggen dat de Kustboys nu achterover kunnen leunen in de zetel. ”Nee, Oostende moet blijven groeien. Het stadion wordt verbouwd en ons budget zal volgend seizoen al zestien miljoen euro bedragen. Op die manier laten we pakweg Waasland-Beveren en Sporting Lokeren definitief achter ons.”

Dat tienjarenplan? KV Oostende had zelfs een keertje degraderen ingecalculeerd

Marc Coucke

En Coucke waarschuwt meteen clubs die hun spelers op het oog hebben. ”We gaan onze betere jongens niet verkopen om te cashen, maar ik wil de kern net versterken. Al zal er altijd wel eens eentje zijn die naar de Premier League verkast.”

”Ik weet nog dat we een jaar geleden onze receptie begonnen met de hoogtepunten… van de laatste vijfentwintig jaar”, besluit Coucke zijn State of the Weireldploegsje. ”Moeten we de draw van afgelopen zondag ? Nee, vroeger sprongen we tien meter in de lucht bij het behalen van een puntje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties